„EtnoFit na talerzu”, czyli warsztaty kulinarne w ramach projektu „Moda na EtnoFit” dotarły do województw opolskiego i kujawsko-pomorskiego.

W gminie Izbicko, w świetlicy wiejskiej w Suchodańcu na Opolszczyźnie, uczestniczki warsztatów pod okiem dietetyk Sandy Malek przygotowywały potrawy na bazie ryb, grzybów czy kapusty. Dowiedziały się także jakie zamienniki stosować np. do osłodzenia deseru, zamiast zwykłego cukru.

Po przygotowaniu potraw nadeszła najsmaczniejsza część warsztatów, czyli skosztowanie wykonanych dań. 

Równie smakowicie było w województwie kujawsko-pomorskim, gdzie w Ośrodku Turystycznym „Jarzębina” w gminie Cekcyn także tworzono potrawy z akcentem fit. Tu rolę główną odgrywała kasza gryczana, ryba oraz mix sałat.

 

--> GALERIA ZDJĘĆ <--

Fundacja Kulturalna Przestrzeń

ul. Częstochowska 66

26-065 Piekoszów

woj. świętokrzyskie

NIP: 959-19-65-891

KRS: 0000582868

 fundacja@kulturalnaprzestrzen.com.pl

 tel. 41 306 11 83